Hersenolympiade 2020 en Covid-19

Helaas heeft ook de organisatie van de Nederlandse Hersenolympiade in 2020 te maken gekregen met de gevolgen van de huidige Covid-19 epidemie. Vlak nadat de regionale voorrondes plaatsvonden, op 25 januari in Amsterdam en op 1 februari in Nijmegen, kreeg Nederland te maken met het corona virus. Zoals bekend, werd het met de loop van tijd duidelijk dat er grote en verstrekkende maatregelen nodig waren om verspreiding en besmettingen tegen te gaan.

De Nederlandse finaledag, die gepland stond voor 12 juni 2020 tijdens de Dutch Neuroscience Meeting in Lunteren, werd uiteindelijk gecancelled, zoals zoveel Brain Bee gerelateerde activiteiten over de hele wereld. Omdat de gevolgen van de Covid-19 epidemie nog steeds gaande waren aan het eind van de zomer, is er besloten de ‘Hersenolympiade 2020’ officieel af te sluiten.

Dat betekent dat er in 2020 welgeteld twéé Nederlandse Hersenolympiade winnaars zijn: Mare Rootmensen (regionale winnaar Amsterdam) en Koen Aarts (regionale winnaar Nijmegen)! Nogmaals gefeliciteerd!

Omdat er wereldwijd besloten is verdere Brain Bee activiteiten in 2020 te cancellen, is er voor 2020 geen wereldkampioen gekozen. Om Mare en Koen, en de andere scholieren die naar de Nederlandse finale van 2020 mochten, een tweede kans te geven, willen we ze van harte uitnodigen mee te doen aan de Hersenolympiade 2021 en zo wellicht kans te maken op een ticket naar de 2021 wereldfinale in San Diego, Amerika!