Hersenen op de markt

Wil je meer weten over de hersenen? Zit je op de middelbare school, ben je geïnteresseerd in neurowetenschappen en wil je meedoen aan de Hersenolympiade? Of wil je graag meer horen en meepraten over wetenschap? Kom dan zeker langs de marktkraam van de Brain Awareness Week!

Op zaterdag 18 maart organiseren hersenonderzoekers van het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour van de Radboud Universiteit een marktkraam over de hersenen in Nijmegen.  Je vindt ons op de kruising van de Broerstraat en de Ziekerstraat tijdens de Nijmeegse weekmarkt, van 10 – 15 uur. Bij onze kraam kun je deelnemen aan activiteiten en allerlei hersen-materialen ontdekken. De teams van de Nederlandse Hersenolympiade, de BrainHelpDesk en Pint of Science zullen je hierbij helpen. Dit evenement maakt deel uit van de internationale Brain Awareness Week

De hersenen zijn een onderwerp dat ons allen fascineert. Hoe kan dit orgaan complex gedrag en waarnemingen genereren? Van de geur van ons favoriete eten, tot de herinneringen uit onze kindertijd. Van het zingen van een liedje in gedachten, tot fietsen met gesloten ogen. Bij al deze voorbeelden gaat het om een complexe interactie tussen de cellen in onze hersenen, zoals een orkest dat een symfonie speelt. Maar in het geval van de hersenen kunnen wetenschappers slechts een klein deel van het lied horen, gespeeld door enkele van de instrumenten. Op 18 maart komen deze wetenschappers naar de markt om jou te helpen de geheimen van de hersenen te ontdekken. 

Bezoekers kunnen deelnemen aan een quiz, hersenen door een microscoop bekijken, brein-pong spelen en al hun brandende vragen stellen. Ook is er informatie over de aankomende Pint of Science en Hersenolympiade, en hoe je daaraan mee kunt doen.

Hopelijk tot ziens!

Hartelijke groeten,

Brain Awareness Week team Nijmegen

Hersenen op de markt is onderdeel van de Brain Awareness Week, gefinancierd door een FENS-Dana subsidie